Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Φεστιβάλ "Θράκης Γεύσεις" στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2013

Γίνεται το 2ο Φεστιβάλ "Θράκης Γεύσεις" στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2013. Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή και των επισκεπτών θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ «ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ", που θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 6:00μμ,
στον Πευκώνα της Ορεστιάδας.

Στις εκδηλώσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας τα οποία θα ασχοληθούν με τα Ζυμώματα, μεγαλύτερα παιδιά τα οποία θα μαγειρέψουν υπό την καθοδήγηση του σεφ Νίκου Φωτιάδη, αλλά και άτομα κάθε ηλικίας, όπως οι γιαγιάδες, αλλά και οι παππούδες, οι οποίοι καλούνται να συμμετέχουν με τα εγγόνια τους στο διαγωνισμό "Τρεις γενιές θρακιώτικων γεύσεων".  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολλά μουσικά και χορευτικά δρώμενα.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Βορείου Έβρου, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας & Περιφέρειας, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Επιμελητήριο Έβρου και ο Δήμος Νέας Ορεστιάδας. Η λειτουργία της έκθεσης θα είναι την Παρασκευή 7/6 6μμ-10μμ και το Σαββατοκύριακο 10πμ-2μμ και 6μμ-10μμ.

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσίασαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αλεξανδρούπολη εκπρόσωποι των διοργανωτών: η αντιπεριφερειάρχης Έβρου κα Νικολάου Γεωργία, η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών - Βιομηχάνων Βορείου Έβρου κα Χρύσα Μανουηλίδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας και ο κος Αθανάσιος Μπέλλας πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου.

Κρασιά, τυριά, μέλι, ζυμαρικά, τραχανάς, σπαράγγια, σκόρδα, αλλά και ξηροί καρποί και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα, θα προσφερθούν στους επισκέπτες από τις επιχειρήσεις του Βορείου Έβρου, οι οποίες θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, στους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των γειτονικών χωρών, με στόχο να αναδειχθεί η ταυτότητα της τοπικής κουζίνας, το διατροφικό πρότυπο και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές της γαστρονομίας της Θράκης, γιατί αυτά συγκροτούν τον διατροφικό πολιτισμό του τόπου μας, ενός τόπου με αστείρευτο γαστρονομικό πλούτο.

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας & Περιφέρειας και ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας έχουν καλέσει τους επαγγελματίες να ανοίξουν τα καταστήματά τους το απόγευμα του Σαββάτου από τις 6μμ έως τις 9μμ και την Κυριακή από τις 11πμ μέχρι τις 4μμ.

Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι:
Δίκτυο Σουπερμάρκετ PROTON, Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ακρίτας, Αγροτική Ασφαλιστική, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου – ΣΕΒΙΤΕΛ Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Προβολής και Προώθησης Ελαιολάδου, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
Πηγή:Διαβάστε περισσότερα στο www.paseges.gr/el/news


Χορηγοί Επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι:

Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, Δίκτυο Έρα, ΕΡΤ, Μεθόριος, Ράδιο Έβρος, Δέλτα TV, Ράδιο Status, Εφημερίδα η Γνώμη