Χοιρινό Φιλέτο Σωτέ με Μεταξά, Σχοινόπρασο και Ρύζι Basmat
συστατικά
Κόβουμε το χοιρινό φιλέτο ή το μπούτι σε ατομικές μερίδες και το
αλατοπιπέρώνουμε. Μπορούμε αν θέλουμε να το κόψουμε και σε ακόμα πιο
μικρά κομματάκια, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο ή μπούτι
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 20 γρ. αρακά
- 1 φλυτζ. Μεταξά
- 10 κλωναράκια σχινόπρασο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- ελαιόλαδο
Βράζουμε το ρύζι σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για όσο χρόνο λέει το πακέτο (3-4 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον αρακά) και ταυτόχρονα ξεκινάμε το χοιρινό για να χρησιμοποιήσουμε λίγο νερό από το βρασμό του ρυζιού στο κρέας.
Βάζουμε ελαιόλαδο το τηγάνι να ζεσταθεί και του προσθέτουμε το μισό σχινόπρασο ψιλοκομμένο. Μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το χοιρινό καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο χρώμα σβήνουμε με το Μεταξά και με ένα αναπτήρα φλαμπάρουμε προσεχτικά.
Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό από το ρύζι που βράζει.
Μόλις τραβήξει τα πολλά υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά. Το ρύζι τώρα λογικά είναι έτοιμο, το σουρώνουμε.
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο από ένα φιλέτο, ρύζι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και διακοσμούμε με το υπόλοιπο σχινόπρασο ψιλοκομμένο.
<< Αρχική σελίδα