Τραγανές κοτονοστιμιές στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού
υλικά για 4 άτομα
- 400 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία Τραγανές κοτονοστιμιές Maggi
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- Για γαρνιτούρα
- 2 τομάτες ψιλοκομμένες
- 1 αγγούρι ψιλοκομμένο
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
εκτέλεση
- Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Σε τρία διαφορετικά μπολ τοποθετείτε ξεχωριστά το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα από τις τραγανές κοτονοστιμιές Maggi.
- Στο μπολ με τα αυγά προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Για να πανάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι και τα τινάζετε καλά.
- Στην συνέχεια τα περνάτε από τα χτυπημένα αυγά με το ελαιόλαδο και αφού τα στραγγίσετε καλά τα περνάτε από το μείγμα τραγανές κοτονοστιμιές και τοποθετείτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στον φούρνο για λεπτά στους 200ºC. Στην συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι με την σως που υπάρχει στην συσκευασία και σερβίρετε τα κοτόπουλα με την σάλτσα.
- Για να συνοδέψετε τις τραγανές κοτονοστιμιές ανακατεύετε τα υλικά για την γαρνιτούρα σε ένα μπολ και γίνεται μια εύκολη και δροσερή σαλάτα για τα παιδιά.
ilovestyle.com
<< Αρχική σελίδα