Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πίτσα λαχανικών

Υλικά:


  • 450 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 1/2 κ. τσαγιού αλάτι
  • 1 κ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. τσαγιού ρίγανη
  • 1 - 2 φλ. χλιαρό νερό
Υλικά συνταγής για την πίτσα:
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • λίγο μπρόκολο
  • 2 αγκινάρες
  • 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ. τσαγιού μιξ ξερά αρωματικά
  • 5 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα 
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και τα αρωματικά. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και προσθέτετε το νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε τη ζύμη, πάνω σε αλευρωμένο πάγκο για 8 - 10 λεπτά. Την βάζετε σε λαδωμένο μπολ, την σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει, σε χλιαρό μέρος για 1 περίπου ώρα.
  2. Βράζετε λίγο την σάλτσα ντομάτα, με τα αρωματικά για 3 - 4 λεπτά. Αν είναι πολύ ξινή, προσθέτετε και λίγη ζάχαρη. Την αφήνετε να κρυώσει.
  3. Ψήνετε στο γκριλ, τις πιπεριές με την φλούδα, να σκουρύνουν. Τις βάζετε σε πλαστική σακούλα να "ιδρώσουν" για 15 λεπτά. Τις βγάζετε και τις ξεφλουδίζετε. Αφαιρείτε τα σπόρια και τις κόβετε φέτες. Κόβετε σε κομμάτια τις αγκινάρες και τις ντομάτες, σε λωρίδες το κρεμμύδι και σε φέτες την μοτσαρέλα και το μπρόκολο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  4. Πιέζετε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την χωρίζετε στη μέση. Ανοίγετε κάθε κομμάτι σε στρόγγυλο δίσκο, περίπου 26 εκ. Τους βάζετε σε ταψί. Από πάνω μοιράζετε και απλώνετε την σάλτσα ντομάτας. Μοιράζετε τα λαχανικά και στο τέλος απλώνετε την μοτσαρέλα.
  5. Ψήνετε τις πίτσες, στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου, για 13 - 15 λεπτά, να γίνουν τραγανές από κάτω και να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.
  

BeU.com.cy