Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Η φράουλα σε γλυκό κουταλιού!
 
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 35 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Φράουλες - 1 κιλό
  • Ζάχαρη - 700 γρ
  • Νερό - 300 γρ
  • Λεμόνι - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του
Καθαρίζουμε τις φράουλες αφαιρώντας το κοτσάνι τους, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να σουρώσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη να βράσουν για 10-15 λεπτά, προσθέτουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 10 λεπτά. Αν βγει αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε.

Στην συνέχεια βγάζουμε μαλακά τις φράουλες και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτουμε ξανά τις φράουλες και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αφού βράσουν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Την επόμενη μέρα βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.



Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr