Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Γρανίτα πορτοκάλι

Δροσερή απόλαυση για το καλοκαίρι!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
 συστατικά
  • Ζάχαρη - 2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Νερό - 2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Πορτοκάλι - 2 φλιτζάνια τσαγιού φυσικό χυμό
Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη και μόλις αρχίσει να βράζει αφήνουμε για ακριβώς 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μούλτι. Αυτό το κάνουμε για 3-4 φορές και μετά το διατηρούμε σε ένα πλαστικό τάπερ στην κατάψυξη. Σερβίρουμε την γρανίτα σε ποτήρι ή μπολάκι ανακατεύοντας πριν με ένα πιρούνι.



Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr