Σουβλάκι Κοτόπουλου με Λαχανικά
συστατικά
Καθαρίζουμε και πλένουμε το στήθος του κοτόπουλου. Το στεγνώνουμε καλά
με μία πετσετούλα. Το κόβουμε σε μικρούς κύβους των 2 εκ. Το μαρινάρουμε
για 20 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.- 1 κιλό κοτόπουλο στήθος
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 ντομάτες
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- για τη γαρνιτούρα:
- 4 πατάτες
- 4 καρότα
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- λιπαρή ουσία
Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε κομμάτια ίδιου μεγέθους με το κοτόπουλο.
Περνάμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τις ντομάτες σε σιδερένια σουβλάκια εναλλάξ.
Ψήνουμε στη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά.
Παράλληλα καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μεσαία κομμάτια. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, τα βάζουμε μέσα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και τα περνάμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε ολόκληρο το σουβλάκι στο πιάτο με τη συνοδεία των λαχανικών.
Καλή σας όρεξη...
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα