Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Χταπόδι ξιδάτο

Υλικά:

  • 1 μεγάλο χταπόδι γύρω στα 3 κιλά
  • 1 φλ. ξύδι
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • μπόλικο νερό
 Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό με 1 φλ. ξύδι και 1 φλ. κρασί το χταπόδι που το έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά για μιάμιση ώρα περίπου.
  2. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το σουρώνουμε και όταν κρυώσει το κόβουμε σε ένα μπωλ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ξύδι και σκόρδο κατά βούληση. Αλατίζουμε αφού δοκιμάσουμε γιατί το νερό που έβρασε ήταν ήδη αλατισμένο.


 BeU.com.cy