Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μπισκότα σοκολατένια!

Δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τα τρώτε…Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!
Υλικά για το κέικ

  • 100 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
  • 250 γραμμάρια Βούτυρο
  • 2 Αυγά
  • 350 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 Βανίλιες
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας Μπεικιν πάουντερ ρηχή
Χτυπάμε το βούτυρο με τις δυο ζάχαρες στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για 2 λεπτά ή και λίγο περισσότερο. Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε αλάτι, βανίλιες το μπέικιν και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα ελαφρά. Στο τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε τις σοκολάτες στο μείγμα με το αλεύρι ώστε να κρατήσουν καλύτερο σχήμα κατά το ψήσιμο. Το ταψί πρέπει να είναι βουτυρωμένο και αλευρωμένο . Δεν είναι απαραίτητο να το απλώσουμε καλά καλά στο ταψί μιας και όταν ψήνεται το γλυκό μας απλώνει… Το ψήνουμε στους 185 βαθμούς για 13 λεπτά ακριβώς.

Αφού κρυώσουν τα κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε…

oisyntagesmoy.gr