Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σολωμός με σάλτσα τυριού και μουστάρδας

Σολωμός ... μια ξεχωριστή γεύση!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 10 Λεπτά
 συστατικά
  • Σολωμός - 5 φιλέτα
  • Κεφαλογραβιέρα - 150 γρ τριμμένη ή καπνιστό τυρί μετσοβόνε
  • Βούτυρο - 4 κουταλιές της σούπας
  • Μουστάρδα πικάντικη - 1 κουτάλι της σούπας
  • Κρέμα γάλακτος - 3 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπέρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι λίγο να μην καεί και το ρίχνουμε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετούμε τα φιλέτα μέσα στο ταψί ή το πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Ανάβουμε τον φούρνο στο γκρίλ στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 4 λεπτά.

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί σε ένα μπολ πολύ καλά. Γυρίζουμε τα φιλέτα και από την άλλη μεριά και τα περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 4 λεπτά. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε τον φούρνο.



Πηγή: chefoulis.gr