Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σχήμα ζυμαρικών
Συνδυάζοντας την κάθε σάλτσα σας με το κατάλληλο σχήμα ζυμαρικών, μπορείτε να κάντε πραγματικά τη διαφορά στη γεύση του πιάτου σας. Ποιος το φανταζόταν…
Υπάρχουν αρκετά είδη ζυμαρικών για να κάνετε την καλύτερη επιλογή και οι γαστρονομικές πιθανότητες που απλώνονται μπροστά σας είναι περισσότερες απ’ όσες νομίζετε…Οι Ιταλοί είναι μακαρονάδες και δεν το κρύβουν. Για αυτό άλλωστε, έχουν δημιουργήσει και μια μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, που με τη σωστή χρήση και τους κατάλληλους συνδυασμούς γεύσεων, μπορούν να απογειώσουν ένα πιάτο. Ποια είναι όμως, τα 11 γνωστότερα είδη ζυμαρικών και με ποια σάλτσα αναδεικνύεται το καθένα από αυτά;
Πένες
Ριγκατόνι
Το μακρόστενο αυτό, κυλινδρικό και παχύ ζυμαρικό με τις ρίγες «δένει» ιδανικά με πυκνές σάλτσες, με βαριά σχετικά γεύση. Η σάλτσα εισχωρεί τόσο στο εσωτερικό του μακαρονιού αλλά και στις χαρακιές στην επιφάνειά του και γίνεται πεντανόστιμο. Προτιμήστε το επίσης για μακαρονάδα φούρνου με σάλτσα ντομάτα.
Fusilli
Bucatini
Τα bucatini είναι τα χοντρά μακαρόνια με τρύπα στη μέση, που παραδοσιακά προτιμούμε στην Ελλάδα για να συνοδεύσουμε τον χωριάτικο κοκκινιστό κόκορα. Ταιριάζει πολύ με βαριές σάλτσες, ιδιαίτερα δεμένες, που περιέχουν κρέας.
Spaghetti
Παπαρδέλες
Μοιάζουν με τα λαζάνια αλλά είναι πολύ πιο πλατιά από αυτά. Προτιμώνται για να συνοδεύσουν βαριά πιάτα, με κύριο συστατικό το αρνί ή την πάπια και ταιριάζουν πολύ με πικάντικες κοκκινιστές σάλτσες.
Farfalle
Μαλλιά αγγέλου (φιδές)
Ο φιδές θυμίζει στη μορφή το τριχωτό της κεφαλής των παραδείσιων αυτών πλασμάτων. Εκτός από τη σούπα που συνηθίζουμε να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι, τα μαλλιά αγγέλου είναι πεντανόστιμα όταν συνοδεύονται από κρεμώδεις και αρκετά αραιές σάλτσες, αλλά και όταν μπαίνουν σε πληθωρικές σούπες.
Orecchiette & Κοχυλάκι
Tortellini
Τα tortellini αποτελούν από μόνα τους ένα εξαιρετικά πλήρες πιάτο, μιας και έχουν νόστιμη γέμιση από τυρί, κρέας, λαχανικά ή ψάρι. Παρ’ όλα αυτά συνοδεύονται με απλές σάλτσες με 1-2 μόνο συστατικά για να μην καλύπτουν τη γεύση της γέμισης, όπως π.χ. κρέμα γάλακτος, 4 τυριά ή απλή ντομάτα.
Tagliatelle
<< Αρχική σελίδα