Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τυροσουφλέ με πιπεριές

Υλικά:

  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 4 αυγά
  • 160 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. φέτα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο πιπεράκι
Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο και το αναμειγνύουμε με την φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές, πράσινες και κόκκινες, σε λεπτές λωρίδες.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα και την κρέμα γάλακτος, να αφρατέψουν.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο πιπεράκι, και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Τελευταία προσθέτουμε τα τυριά και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  7. Τώρα έχουμε 2 επιλογές.
  8. Aδειάζουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ το μείγμα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 50 λεπτά.

  
BeU.com.cy