Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μανιταροκεφτέδες

Υλικά:

  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 400 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 20 γρ. φυτική μαργαρίνη
  • 2 κ. γλυκού ξίδι
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε  και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε μαργαρίνη 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

BeU.com.cy