Καρυδόπιτα
Υλικά:
- 3 φλ. αλεύρι μαλακό
- 3 κ. γλυκού baking powder
- 1 φλ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
- 1 φλ. καρυδόψιχα αλεσμένη
- 1 κ. σούπας κανέλα
- 1 κουταλιά γαρίφαλα
- 1 φλ. βούτυρο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κ. σούπας κονιάκ
- 1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιών
- 3/4 φλ. γάλα
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. νερό
- χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα και την κανέλα.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει, προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε για 10' ακόμη.
- Προσθέτετε σιγά - σιγά το μίγμα του αλευριού, το baking powder διαλυμένο στο κονιάκ, το ξύσμα και το γάλα.
- Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
- Ψήνετε την πίτα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν η καρυδόπιτα έχει σχεδόν κρυώσει, την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
<< Αρχική σελίδα