Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Καρυδόπιτα

Υλικά:

  • 3 φλ. αλεύρι μαλακό
  • 3 κ. γλυκού baking powder
  • 1 φλ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
  • 1 φλ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 1 κ. σούπας κανέλα
  • 1 κουταλιά γαρίφαλα
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κ. σούπας κονιάκ
  • 1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιών
  • 3/4 φλ. γάλα
Υλικά για το σιρόπι:
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
  1. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα και την κανέλα.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει, προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε για 10' ακόμη.
  3. Προσθέτετε σιγά - σιγά το μίγμα του αλευριού, το baking powder διαλυμένο στο κονιάκ, το ξύσμα και το γάλα.
  4. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  5. Ψήνετε την πίτα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
  6. Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν η καρυδόπιτα έχει σχεδόν κρυώσει, την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.



BeU.com.cy