Γαριδομακαρονάδα
Νοστιμότατη γαριδομακαρονάδα, όπως την φτιάχνω εγώ.
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια, 10 νούμερο, ή της αρεσκίας σας
1 κιλό μέτριες, ή χοντρές γαρίδες (προτίμησή σας)
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, αποφλοιωμένες, και ψιλοκομμένες
1 καλή κουτ. σ. πάστα ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3 φρέσκα μικρά σκόρδα, ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί, ή αν έχουμε 1 σφηνάκι τσίπουρο καθαρό
3-4 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο, ή μαϊντανό
ελάχιστο άνηθο ψιλοκομμένο
μισό ξυλάκι κανέλα
3 κόκκους μπαχάρι
1 καλή πρέζα κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για το βράσιμο των γαρίδων:
αρκετό νερό
λίγο σέλινο
χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράζουν με νερό και αλάτι, όπως ξέρουμε.
Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό, προσθέτουμε τις γαρίδες, λίγο σέλινο, και το χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, και βράζουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά περίπου, από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν. Τις ξαφρίζουμε.
Αφού βράσουν, τις σουρώνουμε, και κρατάμε το ζωμό τους. Τις κρυώνουμε με κρύο νερό, και τις καθαρίζουμε από το κεφάλι, και το κέλυφος.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ή νταβά, βάζουμε το λάδι με τα ψιλοκομμένα σκόρδα να κάψει, και να μαραθούν λίγο τα σκόρδα.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πάστα ντομάτας διαλυμένη σε ένα ποτήρι ζωμό από τις γαρίδες που κρατήσαμε, τα λαχανικά, και τα μπαχαρικά.
Βράζουμε αρκετά καλά τις ντομάτες, προσθέτοντας όσο ζωμό γαρίδας χρειάζεται.
Με το εργαλείο που λιώνουμε τις πατάτες, λιώνουμε καλά τις ντομάτες μέσα στο τηγάνι, και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα, και προσθέτουμε τις γαρίδες. Βράζουμε για μερικά λεπτά, όσο χρειάζεται για να γίνουν οι γαρίδες.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, και τα ρίχνουμε μέσα στις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά μέσα στη σάλτσα, και σερβίρουμε βάζοντας τις γαρίδες από πάνω. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί, και μαϊντανό.
<< Αρχική σελίδα