Καριόκες Ξάνθης
...από την
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 250 γρ. βανίλια υποβρύχιο χωρίς άρωμα
• 1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράτζι
• 3 κ.σ. κονιάκ
• 5 φέτες κέικ μπαγιάτικο τριμμένο σε ψίχουλα
• 350 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
• 1 πρέζα κανέλλα
• 100 γρ. φρουί γλασέ
• 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Το κέικ πρέπει να είναι μπαγιάτικο και στεγνό σε τρίμματα. Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το υποβρύχιο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το σιρόπι, το κονιάκ, το τριμμένο κέικ , την καρυδόψυχα , τα φρουί γλασέ , την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει σαν πλαστελίνη. Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος βάζουμε το μείγμα. Το τυλίγουμε σε ρολό όπως το μωσαϊκό. Ισιώνουμε τα πλαϊνά του τρίβοντας τις άκρες. Παγώνουμε μια νύχτα. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η κουβερτούρα. Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο. Αν αρχίσει να βγαίνει χοντρή η στρώση σοκολάτας ζεσταίνουμε λίγο να γίνει πιο χλιαρή και να μην κρατάει πολύ επικάλυψη.
fe-mail.gr
<< Αρχική σελίδα