Πουτίγκα σοκολάτας με ψωμί
Χρόνος προετοιμασίας: 25 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 45 Λεπτά
συστατικά
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί, στρώνουμε τις φέτες ψωμιού, ζεσταίνουμε
το φρέσκο και το εβαπορέ γάλα μαζί με το κακάο, ανακατεύουμε μέχρι να
γίνουν χλιαρά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, την βανίλια, την
ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο χλιαρό μείγμα, τα ανακατεύουμε καλά και
περιχύνουμε τις φέτες ψωμιού. Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το
αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια αφαιρούμε την μεμβράνη και
ψήνουμε την πουτίγκα στους 180 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά μέχρι να
στέκεται. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. - Ψωμί του τοστ - 6 φέτες χωρίς την κόρα
- Γάλα - 2 φλιτζάνια φρέσκο
- Γάλα εβαπορέ - 180 γρ
- Κακάο - 2 κουταλιές σούπας
- Αυγά - 2
- Βανίλια - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ζάχαρη - 2 κουταλιές σούπας
- Αχνη ζάχαρη - για στολισμό
- Για την σος σοκολάτας
- Κουβερτούρα - 60 γρ
- Κακάο - 1 κουταλιά της σούπας
- Βούτυρο - 1/4 φλιτζανιού
- Ζάχαρη - 2 κουταλιές σούπας
- Γάλα - 2/3 φλιτζανιού φρέσκο
- Corn flour - 1 κουταλάκι του γλυκού
Ετοιμάζουμε την σος σοκολάτας βάζοντας σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σε κομματάκια, το κακάο, το βούτυρο, την ζάχαρη, το γάλα και το corn flour, ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ετοιμάσουμε μια λεία σάλτσα. Σερβίρουμε ως εξής: μοιράζουμε την πουτίγκα στα πιάτα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και περιχύνουμε με την χλιαρή σος σοκολάτας.
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα