Τζατζίκι τέλειο
Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, σακούλας3 - 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα αγγούρια
1 φλυτζ. καφέ αγνό ελαιόλαδο
4 κουτ.σ. ξύδι (προσοχή αν είναι σπιτικό και είναι δυνατό πολύ)
1/2 κουτ. γλ. αλάτι, (μπορείτε να βάλετε και παραπάνω, ανάλογα πως το θέλετε)
μία μικρή τσιμπιά πιπέρι, κατά προτίμηση λευκό
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε τα αγγούρια από την φλούδα και τα τρίβουμε στον τρίφτη, (στο χοντρό) τα στίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά, και τα ρίχνουμε στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά, και ρίχνουμε το σκορδόξυδο, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας πολύ καλά να ενσωματοθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους, και το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο τριμμένο καρότο, και μία ελιά μαύρη, ή με λίγα πράσινα φυλλαράκια, κ.λ.π.
<< Αρχική σελίδα