Φτιάχνω σπιτική κέτσαπ
Σπιτικό κέτσαπ
1 κιλό φρέσκες ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτάλια του φαγητού μηλόξιδο
2 κουτάλια του φαγητού κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γλυκιάς πιπεριάς
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα σκόνη γαρύφαλο
1 πρέζα σκόνη τζίντζερ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φύλλο δάφνης
100 gr
ζάχαρη
Βράστε τα όλα μαζί μέχρις ότου οι τομάτες και τα
κρεμμύδια να έχουν βράσει. Μετά περάστε την μάζα μέσα από ψιλό σουρωτήρι (σήτα)
σε νέα κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μια βράση ακόμη.
Αφού κρυώσει το κέτσαπ βάλτε το σε γυάλινα βάζα με βιδωτό καπάκι
(λίγο πριν το γέμισμά τους ξεβγάλτε τα με ζεματιστό νερό). Σε κλειστά βάζα και
μέσα στο ψυγείο, το κέτσαπ σας μπορεί να
διατηρηθεί μέχρι και 6 μήνες.
Πηγή: Το μηλόξιδο–Γιόχαν Βάις-Μάιος 1999-Εκδόσεις Μπίνης
<< Αρχική σελίδα