Φριτάτα με λαχανικά
Υλικά:
- 6 αυγά
- 120 γρ. βούτυρο κλασικό
- 100 γρ. βραστό καλαμπόκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 καρότο τριμμένο
- 50 γρ. αρακά
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 50 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
- ½ κ. σούπας βασιλικό
- αλάτι και πιπέρι
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τον βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά.
<< Αρχική σελίδα