Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Φριτάτα με λαχανικά

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 120 γρ. βούτυρο κλασικό
  • 100 γρ. βραστό καλαμπόκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 50 γρ. αρακά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • ½ κ. σούπας βασιλικό
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.
  3. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τον βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά.

BeU.com.cy