Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Κουνουπιδοκεφτέδες

Υλικά:

  • 1 μέτριο κουνουπίδι (1½-2 κιλά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • λίγο δυόσμο
  • 1 κ. σούπας ρίγανη
  • 1 φλ. γάλα πλήρες
  • 7 φρυγανιές
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  1. Kόβετε τα σκληρά κοτσάνια του κουνουπιδιού. Tο τεμαχίζετε στα τέσσερα και το βράζετε για 20΄ σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια το σουρώνετε και το πολτοποιείτε με το πιρούνι.
  2. Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Mουλιάζετε τις φρυγανιές στο γάλα. Ψιλοκόβετε το δυόσμο. Aνακατεύετε όλα μαζί τα υλικά.
  3. Aφήνετε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο και κατόπιν βάζετε άφθονο λάδι στη φωτιά να κάψει.
  4. Πλάθετε κεφτέδες και τηγανίζετε στο λάδι.


BeU.com.cy