Κουνουπιδοκεφτέδες
Υλικά:
- 1 μέτριο κουνουπίδι (1½-2 κιλά)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- λίγο δυόσμο
- 1 κ. σούπας ρίγανη
- 1 φλ. γάλα πλήρες
- 7 φρυγανιές
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 αυγό
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Kόβετε τα σκληρά κοτσάνια του κουνουπιδιού. Tο τεμαχίζετε στα τέσσερα και το βράζετε για 20΄ σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια το σουρώνετε και το πολτοποιείτε με το πιρούνι.
- Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Mουλιάζετε τις φρυγανιές στο γάλα. Ψιλοκόβετε το δυόσμο. Aνακατεύετε όλα μαζί τα υλικά.
- Aφήνετε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο και κατόπιν βάζετε άφθονο λάδι στη φωτιά να κάψει.
- Πλάθετε κεφτέδες και τηγανίζετε στο λάδι.
<< Αρχική σελίδα