Κέικ με λευκή σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 40 Λεπτά
συστατικά
Λιώνουμε την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί. Χτυπάμε το βούτυρο με
την ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα
λεμονιού, την λευκή σοκολάτα που έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε μέχρι να
γίνει ένας ωραίος χυλός. - Λευκή σοκολάτα - 200 γρ
- Βιτάμ - 1
- Ζάχαρη - 3/4 φλιτζάνι τσαγιού
- Αυγά - 3
- Λεμόνι - 1 το ξύσμα και 2 κουταλιές γλυκού από τον χυμό του
- Αλεύρι φαρίνα - 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
- Γάλα - 1/4 φλιτζανιού
- Αχνη ζάχαρη - για το πασπάλισμα
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι που όταν τρυπήσουμε με ένα στεγνό μαχαίρι να δούμε ότι δεν αφήνει ίχνη το μείγμα μας στην λεπίδα του. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή στολίζουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Πηγή: chefoulis.gr
click@Life
<< Αρχική σελίδα