Μακαρόνια του Ψαρά με Γαρίδες Μύδια και Τρίμα Αυγοτάραχο
συστατικά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. - 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 2 κ. σούπας τρίμα αυγοτάραχο
- 500 γρ. μακαρόνια
- 6 ντομάτες ώριμες μεγάλες
- 10 γρ. τοματοπελτέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκόρδα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 κ. σούπας βασιλικό
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- πιπέρι κόκκινο
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Τις πλένουμε μαζί με τα μύδια και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για έναμιση λεπτό λιγότερο απ΄ότι λέει το πακέτο. Κρατάμε ένα φλιτζάνι νερό από το βρασμό και τα σουρώνουμε. Τα βρέχουμε με λίγο κρύο νερό, ίσα-ίσα να σταματήσει ο βρασμός.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τις γαρίδες και τα μύδια για 4 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε μία ή δύο δόσεις γαρίδες με τη σάλτσα τους και μία δόση μακαρόνια με λίγο νερό από το βρασμό. Τα σωτάρουμε μαζί για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε από μισή κουταλιά αυγοτάραχο σε κάθε μερίδα και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα πιάτα.
<< Αρχική σελίδα