Σουφλέ Σοκολάτας
Υλικά:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. αλεύρι
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 3 αυγά
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή δυο κατσαρόλες τοποθετημένες τη μια πάνω στην άλλη, όπου την από κάτω την έχουμε γεμίσει με νερό που βράζει.
- Μέσα στην κουβερτούρα βάζουμε και τη μαργαρίνη να λιώνει.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
- Τα ανακατεύουμε καλά-καλά και με προσοχή για να μην σβολιάσει το μίγμα.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε ξανά το τελικό μίγμα, μέχρι να αποκτήσει ομοιομορφία.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 φορμάκια ή μία φόρμα μεγάλη και ρίχνουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
<< Αρχική σελίδα