Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σουφλέ Σοκολάτας

Υλικά:

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 3 αυγά
Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή δυο κατσαρόλες τοποθετημένες τη μια πάνω στην άλλη, όπου την από κάτω την έχουμε γεμίσει με νερό που βράζει.
  2. Μέσα στην κουβερτούρα βάζουμε και τη μαργαρίνη να λιώνει.
  3. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  4. Τα ανακατεύουμε καλά-καλά και με προσοχή για να μην σβολιάσει το μίγμα.
  5. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
  6. Ανακατεύουμε ξανά το τελικό μίγμα, μέχρι να αποκτήσει ομοιομορφία.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 φορμάκια ή μία φόρμα μεγάλη και ρίχνουμε το μίγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.


BeU.com.cy