Μωσαϊκό με γκοφρέτες
Χρόνος προετοιμασίας: 16 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 60 Λεπτά
συστατικά
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, χαμηλώνουμε την φωτιά και
προσθέτουμε την ζάχαρη. Μόλις λιώσει βάζουμε το κακάο, την σοκολάτα σε
μικρά κομμάτια και μόλις λιώσουν κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το
λικέρ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας
καλά. Ρίχνουμε μέσα τα κομμένα μπισκότα και την γκοφρέτα και
ανακατεύουμε καλά να υγρανθούν όλα. - Πτι - Μπερ - 1 πακέτο κομμένα καρέ
- Γκοφρέτες σοκολάτας - 1 πακέτο χονδροκομμένες
- Βούτυρο - 250 γρ
- Αχνη ζάχαρη - 1/2 πακέτο
- Κακάο - 1 πακέτο
- Σοκολάτα γάλακτος - 100 γρ
- Αυγά - 3 τεμ
- Λικέρ - 1 φλιτζάνι του καφέ της αρεσκείας μας
- Διάφανη μεμβράνη
Βρέχουμε μια στενόμακρη φόρμα λίγο και τοποθετούμε την διάφανη μεμβράνη στον πάτο. Βάζουμε 1 σειρά γκοφρέτες όπως βλέπετε στην φωτογραφία και γεμίζουμε την φόρμα με το μείγμα. Το σκεπάζουμε από πάνω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Δεν θέλουμε να είναι παγωμένο όταν το τρώμε αλλά να είναι λίγο μαλακό. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με παγωτό και μαρμελάδα φράουλα.
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα