Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Καρπουζόπιτα

Το καρπούζι αποκτά άλλο ενδιαφέρον....

Υλικά:

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό καβουρδίζουμε για 4 λεπτά το αλεύρι σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιούμε το καρπούζι (αφού το καθαρίσουμε από τις φλούδες) με ένα πιρούνι , βγάζουμε τα σπόρια και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χυμό του. Προσθέτουμε την ζάχαρη , το μέλι , το αλάτι και το καβουρδισμένο αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει ένα μείγμα. Αλείφουμε ένα ταψί ή μία φόρμα με μπόλικο λάδι , πασπαλίζουμε με σουσάμι και αδειάζουμε το μείγμα μας. Το απλώνουμε ομοιόμορφα να έχει περίπου πάχος 3 εκ. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο σουσάμι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφού ψηθεί , την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκιά, όσο είναι ζεστή μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι.

chefoulis