Η μπαγκέτα χάνει τη… νοστιμιά της στο τραπέζι των Γάλλων
Προτιμούν τα δημητριακά στο πρωινό τους, τα μπισκότα όταν απολαμβάνουν
το τσάι τους και τα ζυμαρικά ή το ρύζι για το μεσημερινό τουςΗ γαλλική
μπαγκέτα, το παραδoσιακό ψωμί των Γάλλων τρώει τη... σκόνη των μπισκότων
και των δημητριακών αφού όλο και περισσότεροι καταναλωτές στη
χώρα του Φρανσουά Ολάντ, της γυρνούν την πλάτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien», σήμερα ένας ενήλικας καταναλώνει κατά μέσο όρο μισή μπαγκέτα ενώ το 1970 μία μπαγκέτα αντιστοιχούσε σ΄έναν Γάλλο.
Τώρα οι Γάλλοι προτιμούν τα δημητριακά στο πρωινό τους, τα μπισκότα όταν απολαμβάνουν το τσάι τους και τα ζυμαρικά ή το ρύζι για το μεσημερινό τους. Σύμφωνα με το γαλλικό ερευνητικό κέντρο για τις συνθήκες διαβίωσης «Credoc», λιγότεροι από τους μισούς Γάλλους καταναλώνουν πλέον ψωμί δύο φορές την ημέρα. Επιπλέον, όλο και λιγότεροι νέοι καταναλώνουν ψωμί, με το ποσοστό τους να έχει ολισθήσει στο 28%.
«Ο τρόπος ζωής των Γάλλων αλλάζει», υποστηρίζει ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου «Credoc» επισημαίνοντας ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές εγκαταλείπουν το πρώτο γεύμα της ημέρας όπου καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα ψωμιού, το πρωινό.
Το παραδοσιακό ψωμί των Γάλλων έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς τα έτοιμα γεύματα όπως τα ζυμαρικά και το ρύζι, τα οποία μάλιστα δεν χρειάζονται ψωμί για να καταναλωθούν, έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση.
on-news.gr
χώρα του Φρανσουά Ολάντ, της γυρνούν την πλάτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien», σήμερα ένας ενήλικας καταναλώνει κατά μέσο όρο μισή μπαγκέτα ενώ το 1970 μία μπαγκέτα αντιστοιχούσε σ΄έναν Γάλλο.
Τώρα οι Γάλλοι προτιμούν τα δημητριακά στο πρωινό τους, τα μπισκότα όταν απολαμβάνουν το τσάι τους και τα ζυμαρικά ή το ρύζι για το μεσημερινό τους. Σύμφωνα με το γαλλικό ερευνητικό κέντρο για τις συνθήκες διαβίωσης «Credoc», λιγότεροι από τους μισούς Γάλλους καταναλώνουν πλέον ψωμί δύο φορές την ημέρα. Επιπλέον, όλο και λιγότεροι νέοι καταναλώνουν ψωμί, με το ποσοστό τους να έχει ολισθήσει στο 28%.
«Ο τρόπος ζωής των Γάλλων αλλάζει», υποστηρίζει ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου «Credoc» επισημαίνοντας ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές εγκαταλείπουν το πρώτο γεύμα της ημέρας όπου καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα ψωμιού, το πρωινό.
Το παραδοσιακό ψωμί των Γάλλων έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς τα έτοιμα γεύματα όπως τα ζυμαρικά και το ρύζι, τα οποία μάλιστα δεν χρειάζονται ψωμί για να καταναλωθούν, έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση.
on-news.gr
<< Αρχική σελίδα