Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή σαλάτα ρυζιού

Μια διαφορετική σαλάτα, καλοκαιρινή και χορταστική!
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Ρύζι - 250 γρ
  • Τυρί Edam - 100 γρ κομμένα καρέ
  • Αγγουράκια τουρσί - 8 κομμένα καρέ
  • Ελιές πράσινες - 1 φλιτζάνι κομμένες στα δύο χωρίς κουκούτσι
  • Αντζούγιες - 4 κομμένες
  • Ζαμπόν καπνιστό - 100 γρ κομμένο καρέ
  • Πιπεριά Φλωρίνης - 1 κομμένη σε κομματάκια
  • Γα την σως
  • Ελαιόλαδο - 7 κουταλιές σούπας
  • Ξύδι - 3 κουταλιές σούπας
  • Μουστάρδα πικάντικη - 1 κουταλιά σούπας
  • Αλάτι - πιπέρι
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Μέχρι να βράσει ετοιμάζουμε την σως. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το ξύδι, και την μουστάρδα πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο. Στραγγίζουμε το βρασμένο μας ρύζι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την σως μας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε κρύα. Αν κάποιο από τα υλικά δεν είναι της αρεσκείας μας μπορούμε κάλλιστα να το αντικαταστήσουμε με κάποιο αντίστοιχο (αντζούγιες με τόνο, τουρσί με κάπαρη ή καλαμπόκι).



Πηγή: chefoulis.gr
click@Life