Γλυκό με κεράσια
Υλικά:
- 100 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα
- 2 αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλ. αλεύρι
- 1 κ. τσαγιού baking powder
- 200 γρ. κεράσια
- Κόβετε το βούτυρο και την σοκολάτα σε κομμάτια και τα λιώνετε μαζί σε μπεν-μαρί. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια (αν είναι φρέσκια).
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι 25 Χ 30 εκ. περίπου και το στρώνετε στον πάτο και ολόγυρα με λαδόχαρτο.Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και το στρώνετε. Αραδιάζετε από πάνω τα κεράσια και τα σπρώχνετε να μπουν μέσα στη ζύμη.
- Ψήνετε το γλυκό, για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει από πάνω.
- Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει.
<< Αρχική σελίδα