Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Γλυκό με κεράσια

Υλικά:

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι 
  • 1 κ. τσαγιού baking powder
  • 200 γρ. κεράσια
Εκτέλεση:
  1. Κόβετε το βούτυρο και την σοκολάτα σε κομμάτια και τα λιώνετε μαζί σε μπεν-μαρί. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια (αν είναι φρέσκια).
  3. Ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι 25 Χ 30 εκ. περίπου και το στρώνετε στον πάτο και ολόγυρα με λαδόχαρτο.Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και το στρώνετε. Αραδιάζετε από πάνω τα κεράσια και τα σπρώχνετε να μπουν μέσα στη ζύμη.
  5. Ψήνετε το γλυκό, για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει από πάνω.
  6. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει.


BeU.com.cy