Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πατάτες ροστί φούρνου!

Διαφορετικές αλλά νόστιμες πατατούλες από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόλιανδρο ξερό
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι ξερό

Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες για 5 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Τις ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Δοκιμάζουμε και άν χρειάζεται διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ (20Χ30εκ.) που έχουμε λαδώσει. Πατάμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60-80 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα οι πατάτες μας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

oisyntagesmoy.gr