Κορμός με κρέμα λεμονιού
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά
συστατικά
Ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά για το παντεσπάνι. Μόλις γίνει ένας
ωραίος χυλός στρώνουμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και
αδειάζουμε το μείγμα.Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε
το σιροπιάζουμε με το σιρόπι το οποίο έχουμε ανακατέψει απλά σε ένα
ποτήρι και το τυλίγουμε σε ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και
συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα μας. - Γάλα - 400 ml
- Χυμό λεμονιού - 1 μεγάλο
- Ξύσμα λεμονιού - 1 μεγάλο
- Ζάχαρη - 100 γραμ
- Σιμιγδάλι ψιλό - 60 γρ
- Για το παντεσπάνι
- Αυγά - 5
- Ζάχαρη - 1 ποτήρι νερού
- Αλεύρι φαρίνα - 1 1/2 ποτήρι νερού
- Baking powder - 1 κουταλιά της σούπας
- Βανίλια - 1
- Νερό - 1 ποτήρι (όχι πολύ γεμάτο)
- Για το σιρόπι
- Νερό - 1 ποτήρι
- Ζάχαρη - 2 κουταλιές σούπας
- Κονιάκ - 1/2 φλιτζάνι καφέ
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά με τελευταίο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα κουζίνας μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει το στρώνουμε στο παντεσπάνι μας και το διπλώνουμε σιγά σιγά σε ρολό. Πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με λεπτές φέτες λεμονιού.
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα