Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ρολό κιμά με αυγά

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 6 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 4 αυγά βραστά
  • 1 ½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 πατάτες κομμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τ' αυγά και ζυμώνουμε τον κιμά.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί και πλάθουμε 2 ρολά.
  3. Ανοίγουμε στη μέση τα ρολά, κάνοντας ένα κανάλι και βάζουμε στη σειρά από 2 αυγά. Βρέχοντας τα χέρια με ζεστό νερό, κλείνουμε προσεκτικά την επιφάνεια του κιμά, δίνοντας το σχήμα φρατζόλας.
  4. Μ' ένα μαχαίρι κάνουμε απαλά μικρές εγκοπές στην επιφάνεια του κιμά.
  5. Σκορπίζουμε τριγύρω στο ταψί τις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και περιχύνουμε όλο το φαγητό με ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.


BeU.com.cy