Ρολό κιμά με αυγά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 6 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 4 αυγά βραστά
- 1 ½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 πατάτες κομμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τ' αυγά και ζυμώνουμε τον κιμά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και πλάθουμε 2 ρολά.
- Ανοίγουμε στη μέση τα ρολά, κάνοντας ένα κανάλι και βάζουμε στη σειρά από 2 αυγά. Βρέχοντας τα χέρια με ζεστό νερό, κλείνουμε προσεκτικά την επιφάνεια του κιμά, δίνοντας το σχήμα φρατζόλας.
- Μ' ένα μαχαίρι κάνουμε απαλά μικρές εγκοπές στην επιφάνεια του κιμά.
- Σκορπίζουμε τριγύρω στο ταψί τις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και περιχύνουμε όλο το φαγητό με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.
<< Αρχική σελίδα