Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Υλικά:

  • 1 κ. σούπας ξύσμα από λάιμ
  • 4 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 500 γρ. φράουλες κομμένες στα 4
  • 2 φλ. παγωμένα βατόμουρα
  • 4 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. νερό
  • 4 κεσεδάκια γιαούρτι
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τα γιαουρτάκια στη κατάψυξη για 35 περίπου λεπτά, να παγώσουν καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν βράση.
  3. Συνεχίστε το βράσιμο για 1 λεπτό να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατέβασε από τη φωτιά.
  4. Προσθέστε  το ξύσμα λάιμ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και περάστε το σιρόπι από σουρωτήρι.
  5. Αναμείξτε όλα τα φρούτα μαζί σε ένα μπολ και ραντίστε με το σιρόπι.
  6. Αφήνετε τα φρούτα για 10 λεπτά στη κατάψυξη να παγώσουν και σε ένα μπολάκι αναμειγνύεται τα φρούτα με το γιαούρτι και σερβίρετε.


BeU.com.cy