Σαλάτα με Γλυκιά Πιπεριά, Μελιτζάνα και Φέτα
Υλικά:
- 1 μέτρια μελιτζάνα
- 1 μεγάλη κόκκινη γλυκιά πιπεριά
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Κόψτε σε φέτες την μελιτζάνα χωρίς να την καθαρίσετε. Τακτοποιήστε τις φέτες σε ένα ταψάκι και αλατίστε και στις δύο πλευρές. Κόψτε την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια.
- Τοποθετήστε σε ένα μικρό μπολ 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά στο μπολ για να αναμιχτούν καλά και αφήστε στην άκρη για περίπου δέκα λεπτά.
- Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί. Βουρτσίστε τις φέτες μελιτζάνες και τις πιπεριές με το αρωματισμένο ελαιόλαδο που ετοιμάσατε και τοποθετήστε τα στο ζεστό τηγάνι.
- Ψήστε και στις δύο πλευρές τα λαχανικά για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να να πάρουν ωραίο χρώμα από το γκριλ.
- Τακτοποιήστε τα ψητά λαχανικά σε μια πιατέλα και αφήστε για 3-4 λεπτά να κρυώσουν. Προσθέστε ομοιόμορφα από πάνω από τα λαχανικά τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο βασιλικό και το βαλσαμικό ξίδι.
<< Αρχική σελίδα