Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Σαλάτα με Γλυκιά Πιπεριά, Μελιτζάνα και Φέτα

Υλικά:

  • 1 μέτρια μελιτζάνα
  • 1 μεγάλη κόκκινη γλυκιά πιπεριά
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 Εκτέλεση:
  1. Κόψτε σε φέτες την μελιτζάνα χωρίς να την καθαρίσετε. Τακτοποιήστε τις φέτες σε ένα ταψάκι και αλατίστε και στις δύο πλευρές. Κόψτε την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Τοποθετήστε σε ένα μικρό μπολ 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά στο μπολ για να αναμιχτούν καλά και αφήστε στην άκρη για περίπου δέκα λεπτά.
  3. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί. Βουρτσίστε τις φέτες μελιτζάνες και τις πιπεριές με το αρωματισμένο ελαιόλαδο που ετοιμάσατε και τοποθετήστε τα στο ζεστό τηγάνι.
  4. Ψήστε και στις δύο πλευρές τα λαχανικά για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να να πάρουν ωραίο χρώμα από το γκριλ.
  5. Τακτοποιήστε τα ψητά λαχανικά σε μια πιατέλα και αφήστε για 3-4 λεπτά να κρυώσουν. Προσθέστε ομοιόμορφα από πάνω από τα λαχανικά τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο βασιλικό και το βαλσαμικό ξίδι.

BeU.com.cy