Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Γεμιστές ντομάτες με αυγά και τυριά

Κάτι διαφορετικό και εύκολο...
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 30 Λεπτάσυστατικά
  • Ντομάτες - 6 μεγάλες
  • Κασσέρι - 100 γρ τριμμένο
  • Τυρί φέτα - 100 γρ χονδροκομμένη
  • Ανθότυρο - 100 γρ
  • Αυγά - 6
  • Ρίγανη - λίγο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ελαιόλαδο - λίγο
  • Δυόσμο - λίγο ψιλοκομμένο
 Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε την κορυφή τους (το καπάκι τους) και τις αδειάζουμε όπως κάνουμε στα γεμιστά. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μπρούμυτα να στραγγίξουν και στην συνέχεια τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο, σπάμε μέσα σε κάθε ντομάτα ένα αυγό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και τέλος τα τυριά και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι. Τις ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο και τις σερβίρουμε ζεστές.



Πηγή: chefoulis.gr
click@Life