Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κέικ με ζαμπόν

Υλικά:

  • 1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 2/3 φλ. γιαούρτι
  • 2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. ζαμπόν σε κομματάκια
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά 
Εκτέλεση:
  1. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τους κρόκους αυγών.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα (προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμονιού για να δέσει) και την προσθέτουμε απαλά στα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με τρύπα στο κέντρο και πασπαλίζουμε με την πιπεριά. Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά . Το βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.
  5. Όταν κρυώσει το φυλάμε σε πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσει.
  

BeU.com.cy