Κέικ με ζαμπόν
Υλικά:
BeU.com.cy
- 1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
- 2/3 φλ. γιαούρτι
- 2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ. ζαμπόν σε κομματάκια
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
- ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά
- Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τους κρόκους αυγών.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα (προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμονιού για να δέσει) και την προσθέτουμε απαλά στα υπόλοιπα υλικά.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα με τρύπα στο κέντρο και πασπαλίζουμε με την πιπεριά. Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά . Το βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.
- Όταν κρυώσει το φυλάμε σε πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσει.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα