Αραβικά Παϊδάκια με Δενδρολίβανο και Ταμπουλέ
συστατικά
Μουσκεύουμε το πληγούρι σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.- 1-1,5 κιλό αρνίσια παϊδάκια
- 2 κ. σούπας δενδρολίβανο
- 200 γρ. πλιγούρι
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Την επομένη το στραγγίζουμε καλά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, τα προσθέτουμε στο πλιγούρι. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τις προσθέτουμε στο πλιγούρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο, χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι και το δενδρολίβανο. Τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες, ή ακόμα καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ για να τραβήξουν τα αρώματα.
Ψήνουμε τα παϊδάκια σε σχάρα που την έχουμε προθερμάνει καλά και περάσει με λίγο ελαιόλαδο.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε με το ταμπουλέ.
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα