Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πέστροφες με αμύγδαλα φιλέ

Όταν η πέστροφα ντυθεί με αμύγδαλα...
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 7 Λεπτά
 συστατικά
  • Πέστροφες - 8
  • Αλεύρι - 100 γρ
  • Βιτάμ - 200 γρ
  • Αμύγδαλα φιλέ - 100 γρ
  • Λεμόνι - 1 τον χυμό του
  • Αλάτι - 1 κουταλιά της σούπας
  • Πιπέρι - 1 κουταλάκι του γλυκού
Καθαρίζουμε τις πέστροφες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να σουρώσουν. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλευρώνουμε. Βάζουμε το μισό βούτυρο στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τις πέστροφες και τις τηγανίζουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο καθώς και τα αμύγδαλα φιλέ για να καβουρδιστούν ελαφριά. Πριν βγάλουμε τις πέστροφες από το τηγάνι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Σερβίρεται αμέσως.



Πηγή: chefoulis.gr