Γαρίδες γιουβέτσι
Υλικά:
- 350 γρ. χοντρό κριθαράκι
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κιλό γαρίδες
- 3 μικρές ντομάτες
- 3 μικρές κόκκινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- ½ κ. γλυκού πιπέρι
- Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρές τους. Βγάζετε με κοφτερό μαχαιράκι το μαύρο νευράκι που θα βρείτε στη ράχη τους και ρίχνετε αλάτι.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Βγάζετε με μια σπάτουλα και ρίχνετε τις γαρίδες στην κατσαρόλα. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κομματάκια. Το ίδιο κάνετε και με τις πιπεριές.
- Αδειάζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές στις γαρίδες και πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε πήλινο σκεύος μαζί με το ίδιο ψημένο κριθαράκι.
- Ρίχνετε το κρασί.
- Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15- 20 λεπτά. Σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
<< Αρχική σελίδα