Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μωσαϊκό σοκολάτας με ινδική καρύδα




Απλό, γρήγορο και δροσερό για τους λάτρεις της ινδικής καρύδας!
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Κουβερτούρα - 350 γρ
  • Κακάο - 3 κουταλιές της σούπας
  • Πτι - Μπερ - 300 γρ
  • Βούτυρο - 200 γρ
  • Κρόκοι αυγών - 4 τεμ
  • Κονιάκ - 1/2 ποτήρι του κρασιού
  • Ινδική καρύδα - 100 γρ τριμμένη
  • Αντικολλητικό χαρτί
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι με την διαδικασία μπεν-μαρί, μαζί με το βούτυρο, προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ, τους κρόκους και την ινδική καρύδα. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανοίγουμε το αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το απλώνουμε σε σχήμα κορμού. Τυλίγουμε το αντικολλητικό χαρτί πολύ σφικτά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες. Το κόβουμε κομματάκια και το σερβίρουμε.



Πηγή: chefoulis.gr
click@Life