Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Φρουτοσαλάτα με σιρόπι κανέλας

Υλικά:

  • 1 κιλό φρούτα εποχής 
  • 5 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2/3 φλ. νερό
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • 3 κ. σούπας κονιάκ
  • φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα. Τα βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, βράζοντας για 6-7 λεπτά σ’ ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό, τα ξυλάκια της κανέλας, το κονιάκ και τη φλούδα του λεμονιού.
  3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα και περιχύνουμε τα φρούτα.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ανακατεύοντας μια-δυο φορές.
  5. Σερβίρουμε σκέτο το γλυκό ή με παγωτό βανίλια ή με λευκό γιαούρτι στραγγιστό.
  
BeU.com.cy