Φρουτοσαλάτα με σιρόπι κανέλας
Υλικά:
BeU.com.cy
- 1 κιλό φρούτα εποχής
- 5 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 2/3 φλ. νερό
- 3 ξυλάκια κανέλας
- 3 κ. σούπας κονιάκ
- φλούδα λεμονιού
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα. Τα βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ.
- Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, βράζοντας για 6-7 λεπτά σ’ ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό, τα ξυλάκια της κανέλας, το κονιάκ και τη φλούδα του λεμονιού.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα και περιχύνουμε τα φρούτα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ανακατεύοντας μια-δυο φορές.
- Σερβίρουμε σκέτο το γλυκό ή με παγωτό βανίλια ή με λευκό γιαούρτι στραγγιστό.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα