Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πώς να φτιάξετε το τέλειο Bloody Mary

Είναι τo Bloody Mary το ιδανικό ποτό πριν το γεύμα ή απλά ένα περίεργο υβρίδιο σούπας και αλκοολούχου ποτού; Προτιμάτε το δικό σας με gin ή με vodka ή μήπως με τίποτα από τα δύο; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα λυθούν στην πορεία αναζήτησης του τέλειου Bloody Mary.

Το Bloody Mary είναι ένα περίεργο κοκτέιλ που παραπέμπει περισσότερο σε σπιτικές ντοματόσουπες παρά σε ποτό, αλλά αυτή είναι και η γοητεία του. Από τη μία μπορούν να το καταναλώσουν όσοι αρέσκονται στις σούπες χωρίς τον κίνδυνο… να χαρακτηριστούν ξενέρωτοι και από την άλλη είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να απολαύσουν τη βότκα τους συνδυάζοντας την με την κατανάλωση θρεπτικών συστατικών.
Υπάρχουν τόσες παραλλαγές Bloody Mary, όσες είναι και οι ιστορίες γύρω από αυτό το όνομα. Οι περισσότεροι το βρίσκουν αρκετά νόστιμο, αλλά ποιο είναι και το πιο… αιματηρό; Ας δούμε λοιπόν, ποιο είναι το καλύτερο Bloody Mary και πώς φτιάχνεται.
Ο παράγοντας ντομάτα

Η ντομάτα είναι προφανώς ένα μη διαπραγματεύσιμο συστατικό ενός Bloody Mary. Μπορεί να συναντήσετε άχρωμες εκδοχές του, αλλά ενώ ο έτοιμος ντοματοχυμός μπορεί να διατηρεί το άρωμα του λαχανικού, αλλά χωρίς τον φυσικό πολτό χάνει τον απαιτούμενο πλούτο του. Το Bloody Mary είναι κάτι ανάμεσα σε κοκτέιλ και σνακ και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι κατακόκκινο και άκρως πηχτό…
Το ντοματόζουμο είναι το κύριο συστατικό του ποτού, για αυτό και δεν έχει νόημα να μπλέξετε με εκδόσεις που συνδυάζονται με νερό. Εάν μάλιστα έχετε τη δυνατότητα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ντοματοχυμό.
Το αλκοόλ
Οι λάτρεις του Bloody Mary είναι έντονα διχασμένοι ως προς την επιλογή gin ή vodka . Αν και η vodka φημίζεται περισσότερο στα Martini, η καθαρότερη γεύση της λειτουργεί καλύτερα με τα υπόλοιπα συστατικά ενός Bloody Mary. Όποιο πάντως και αν είναι το «πνεύμα», η προσθήκη Tabasco προσφέρει μια εξαιρετική πικάντικη νότα.
Μπαχαρικά και λαχανικά

Ορισμένα στοιχεία του Bloody Mary δεν αλλάζουν: σάλτσα Worcesteshire, tabasco, χυμός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα στον χυμό ντομάτας και τη vodka και θα έχετε φτιάξει ένα πολύ αξιοπρεπές ποτό. Ένα ραβδί σέλερι μπορεί να δημιουργήσει έναν εξαιρετικό αναδευτήρα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να βάλετε τα φύλλα μέσα στο ποτήρι.
Σχετικά με τον πάγο
Το Bloody Mary είναι ένα αμερικανικό ποτό για αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι περισσότερες συνταγές απαιτούν να σερβίρεται με πάγο. Όσο όμως τα παγάκια λιώνουν, τόσο το νερό μπορεί να καταστρέψει το κοκτέιλ σας. Για αυτό πρέπει να καταναλωθεί σχετικά γρήγορα.
Σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε ότι ανακατέψατε καλά το κοκτέιλ και ότι είναι αρκετά παγωμένο προτού το σερβίρετε.
Το τέλειο Bloody Mary

300ml vodka
1 λίτρο χυμού ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού tabasco
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 λεμόνι κομμένος ε φέτες
Σέλερι, για εξυπηρέτηση (προαιρετικό)
5 εκατοστά από ένα κομμάτι χρένο
Αλάτι και πιπέρι
Κόψτε το χρένο σε κομμάτια και ρίξτε τα μέσα στη vodka. Σφραγίστε τη και αφήστε μια μέρα και στη συνέχεια, αφαιρέστε το χρένο.
Ανακατέψτε το ντοματοχυμό, το tabasco, τη σάλτσα Worcestershire και το αλάτι και στύψτε το λεμόνι μέσα στην κανάτα, αφήνοντας λίγο στην κάθε μία φέτα του. Στη συνέχεια προσθέστε μαύρο πιπέρι και ελέγξτε αν τα μπαχαρικά είναι στο επίπεδο που προτιμάτε. Ανακατέψτε καλά και μετά καλύψτε την και καταψύξτε το μίγμα για περίπου 30 λεπτά.
Περιχύστε με τη βότκα στην κανάτα και ανακατέψτε καλά με ένα ραβδί σέλερι και σερβίρετε.


click@Life