Καλοκαιρινά σπορ: dos and don’ts
1. Προσοχή στον ήλιο: οι υψηλές θερμοκρασίες και οι υπεριώδης ακτινοβολίας είναι επικίνδυνες για όσους αθλούνται. Κατ’ αρχήν, ακόμη κι αν πηγαίνετε σε κλειστό γυμναστήριο, προτιμήστε τις πρωϊνές ώρες, ακόμη και πριν τις εννιά εάν είναι δυνατόν. Αν ασκήστε εξω, αποφύγετε αυστηρώς τις μεσημεριανές ώρες.
2. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε φροντίστε να είναι ο σωστός, ελαφρύς και από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Αν ασκήστε έξω, δεν πρέπει να πάτε πουθενά χωρίς το καπέλο, τα γυαλιά και το αντιηλιακό σας.
3. Όσο περισσότερο ιδρώνετε τόσο περισσότερο πρέπει να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε. Καλό θα ήταν να πίνετε νερό ανάμεσα στις ασκήσεις ή το σπορ που κάνετε, και όχι να περιμένετε να το πιείτε μόνο στο τέλος της άσκησης.
4. Το καλοκαίρι ενδύκνειται και για σωστή διατροφή. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια αφθονούν. Βάλτε τα στο καθημερινό σας διατροφολόγιο και η ποιότητα της ζωής σας θα αλλάξει άμεσα. Αν μάλιστα είστε fan του αλατιού, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να το ελαττώσετε.
nooz.gr/olagiatingunaika.gr
Το ακτινίδιο προστατεύει το DNA μας!
Από τη Δήμητρα Μακρυγιάννη
Καθημερινά ακούμε για το πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση φρούτων
για τον οργανισμό μας και την υγεία μας. Τα φρούτα σε συνδυασμό φυσικά
με τη γυμναστική και μία ολοκληρωμένη διατροφή μας χαρίζουν ευεξία αλλά
και ένα ωραίο, καλλίγραμμο σώμα. Υπάρχει όμως και ένα φρούτο που δεν μας
χαρίζει μόνο τα παραπάνω αλλά και κάτι περισσότερο. Κάνει καλό στο DNA
μας. Αυτό το φρούτο είναι το ακτινίδιο. Ας μάθουμε τα ευεργετικά του
οφέλη.
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
- See more at: http://www.ilovestyle.com/article/14436/aktinidio-prostateyei-dna-mas#sthash.o15Jd3ji.dpufΤα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το ακτινίδιο προστατεύει το DNA μας!
Από τη Δήμητρα Μακρυγιάννη
Καθημερινά ακούμε για το πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση φρούτων
για τον οργανισμό μας και την υγεία μας. Τα φρούτα σε συνδυασμό φυσικά
με τη γυμναστική και μία ολοκληρωμένη διατροφή μας χαρίζουν ευεξία αλλά
και ένα ωραίο, καλλίγραμμο σώμα. Υπάρχει όμως και ένα φρούτο που δεν μας
χαρίζει μόνο τα παραπάνω αλλά και κάτι περισσότερο. Κάνει καλό στο DNA
μας. Αυτό το φρούτο είναι το ακτινίδιο. Ας μάθουμε τα ευεργετικά του
οφέλη.
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
- See more at: http://www.ilovestyle.com/article/14436/aktinidio-prostateyei-dna-mas#sthash.o15Jd3ji.dpuf
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
επικαιρότητα
Στην τελική ευθεία για την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών...
Σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης βρίσκονται πλέον συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στις...
Find your style
Κάνε βόλτα στις βιτρίνες των καταστημάτων μ’
ένα κλικ. Αναζήτησε τα ρούχα και τα αξεσουάρ της σεζόν και δες τι
κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά.
Fashion
Το ιταλικό brand προσφέρει 25% των εσόδων από τις πωλήσεις της τσάντας «Gucci Nice» για την ενίσχυση της Unicef.
Beauty
Η νέα ανδρική αρωματική δημιουργία του οίκου Yves Saint Laurent μετά το L'Homme και το La Nuit de L'Homme είναι το L'...
And there's more
Gourmet
Δώστε φέτος, στο καλοκαίρι σας, μία ανάλαφρη και απολαυστική γεύση!
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
- See more at: http://www.ilovestyle.com/article/14436/aktinidio-prostateyei-dna-mas#sthash.o15Jd3ji.dpuf
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
- See more at: http://www.ilovestyle.com/article/14436/aktinidio-prostateyei-dna-mas#sthash.o15Jd3ji.dpuf
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
- See more at: http://www.ilovestyle.com/article/14436/aktinidio-prostateyei-dna-mas#sthash.o15Jd3ji.dpuf
<< Αρχική σελίδα