Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινά σπορ: dos and don’ts

Λαχταράτε το καλοκαίρι για να χαλαρώσετε αλλά και για να κάνετε επιτέλους τα αγαπημένα σας σπορ. Λατρεύετε να τρέχετε στο πάρκο, να παίζετε τέννις και βόλεϊ στην παραλία και να κολυμπάτε έντονα και για πολύ ώρα. Τι πρέπει όμως να προσέξετε όταν επιδίδεστε σε καλοκαιρινές αθλοπαιδίες;

1. Προσοχή στον ήλιο: οι υψηλές θερμοκρασίες και οι υπεριώδης ακτινοβολίας είναι επικίνδυνες για όσους αθλούνται. Κατ’ αρχήν, ακόμη κι αν πηγαίνετε σε κλειστό γυμναστήριο, προτιμήστε τις πρωϊνές ώρες, ακόμη και πριν τις εννιά εάν είναι δυνατόν. Αν ασκήστε εξω, αποφύγετε αυστηρώς τις μεσημεριανές ώρες.

2. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε φροντίστε να είναι ο σωστός, ελαφρύς και από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Αν ασκήστε έξω, δεν πρέπει να πάτε πουθενά χωρίς το καπέλο, τα γυαλιά και το αντιηλιακό σας.

3. Όσο περισσότερο ιδρώνετε τόσο περισσότερο πρέπει να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε. Καλό θα ήταν να πίνετε νερό ανάμεσα στις ασκήσεις ή το σπορ που κάνετε, και όχι να περιμένετε να το πιείτε μόνο στο τέλος της άσκησης.

4. Το καλοκαίρι ενδύκνειται και για σωστή διατροφή. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια αφθονούν. Βάλτε τα στο καθημερινό σας διατροφολόγιο και η ποιότητα της ζωής σας θα αλλάξει άμεσα. Αν μάλιστα είστε fan του αλατιού, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να το ελαττώσετε.
 
 
nooz.gr/olagiatingunaika.gr

Το ακτινίδιο προστατεύει το DNA μας!

Από τη Δήμητρα Μακρυγιάννη
Add comment + 0  0  0  New
Ας μάθουμε τα ευεργετικά του οφέλη!
Καθημερινά ακούμε για το πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση φρούτων για τον οργανισμό μας και την υγεία μας. Τα φρούτα σε συνδυασμό φυσικά με τη γυμναστική και μία ολοκληρωμένη διατροφή μας χαρίζουν ευεξία αλλά και ένα ωραίο, καλλίγραμμο σώμα. Υπάρχει όμως και ένα φρούτο που δεν μας χαρίζει μόνο τα παραπάνω αλλά και κάτι περισσότερο. Κάνει καλό στο DNA μας. Αυτό το φρούτο είναι το ακτινίδιο. Ας μάθουμε τα ευεργετικά του οφέλη.
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
- See more at: http://www.ilovestyle.com/article/14436/aktinidio-prostateyei-dna-mas#sthash.o15Jd3ji.dpuf

Το ακτινίδιο προστατεύει το DNA μας!

Από τη Δήμητρα Μακρυγιάννη
Add comment + 0  0  0  New
Ας μάθουμε τα ευεργετικά του οφέλη!
Καθημερινά ακούμε για το πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση φρούτων για τον οργανισμό μας και την υγεία μας. Τα φρούτα σε συνδυασμό φυσικά με τη γυμναστική και μία ολοκληρωμένη διατροφή μας χαρίζουν ευεξία αλλά και ένα ωραίο, καλλίγραμμο σώμα. Υπάρχει όμως και ένα φρούτο που δεν μας χαρίζει μόνο τα παραπάνω αλλά και κάτι περισσότερο. Κάνει καλό στο DNA μας. Αυτό το φρούτο είναι το ακτινίδιο. Ας μάθουμε τα ευεργετικά του οφέλη.
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
- See more at: http://www.ilovestyle.com/article/14436/aktinidio-prostateyei-dna-mas#sthash.o15Jd3ji.dpuf

άστρα

Του Γιώργου Πανόπουλου
Με τον Άρη και τον Δία στο ζώδιό σου για λίγο ακόμα είσαι πιθανόν περισσότερο ανυπόμονος από ποτέ τους τελευταίους μήνες και...

Find your style

Κάνε βόλτα στις βιτρίνες των καταστημάτων μ’ ένα κλικ. Αναζήτησε τα ρούχα και τα αξεσουάρ της σεζόν και δες τι κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά.
σεζόν
είδος

Beauty

Η νέα ανδρική αρωματική δημιουργία του οίκου Yves Saint Laurent μετά το L'Homme και το La Nuit de L'Homme είναι το L'...

catwalks

And there's more

Gourmet

Δώστε φέτος, στο καλοκαίρι σας, μία ανάλαφρη και απολαυστική γεύση!
Ας μάθουμε τα ευεργετικά του οφέλη!
Καθημερινά ακούμε για το πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση φρούτων για τον οργανισμό μας και την υγεία μας. Τα φρούτα σε συνδυασμό φυσικά με τη γυμναστική και μία ολοκληρωμένη διατροφή μας χαρίζουν ευεξία αλλά και ένα ωραίο, καλλίγραμμο σώμα. Υπάρχει όμως και ένα φρούτο που δεν μας χαρίζει μόνο τα παραπάνω αλλά και κάτι περισσότερο. Κάνει καλό στο DNA μας. Αυτό το φρούτο είναι το ακτινίδιο. Ας μάθουμε τα ευεργετικά του οφέλη.
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
- See more at: http://www.ilovestyle.com/article/14436/aktinidio-prostateyei-dna-mas#sthash.o15Jd3ji.dpuf
Ας μάθουμε τα ευεργετικά του οφέλη!
Καθημερινά ακούμε για το πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση φρούτων για τον οργανισμό μας και την υγεία μας. Τα φρούτα σε συνδυασμό φυσικά με τη γυμναστική και μία ολοκληρωμένη διατροφή μας χαρίζουν ευεξία αλλά και ένα ωραίο, καλλίγραμμο σώμα. Υπάρχει όμως και ένα φρούτο που δεν μας χαρίζει μόνο τα παραπάνω αλλά και κάτι περισσότερο. Κάνει καλό στο DNA μας. Αυτό το φρούτο είναι το ακτινίδιο. Ας μάθουμε τα ευεργετικά του οφέλη.
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
- See more at: http://www.ilovestyle.com/article/14436/aktinidio-prostateyei-dna-mas#sthash.o15Jd3ji.dpuf
Ας μάθουμε τα ευεργετικά του οφέλη!
Καθημερινά ακούμε για το πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση φρούτων για τον οργανισμό μας και την υγεία μας. Τα φρούτα σε συνδυασμό φυσικά με τη γυμναστική και μία ολοκληρωμένη διατροφή μας χαρίζουν ευεξία αλλά και ένα ωραίο, καλλίγραμμο σώμα. Υπάρχει όμως και ένα φρούτο που δεν μας χαρίζει μόνο τα παραπάνω αλλά και κάτι περισσότερο. Κάνει καλό στο DNA μας. Αυτό το φρούτο είναι το ακτινίδιο. Ας μάθουμε τα ευεργετικά του οφέλη.
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των ποικίλων αυτών ευεργετικών επιδράσεων που έχουν αποδοθεί στα συστατικά τους είναι και η αντιοξειδωτική δράση. Η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του μπορεί να οδηγεί σε προστασία του DNA των ανθρωπίνων κυττάρων από βλάβες που επάγονται από το οξυγόνο.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πιο από τα συστατικά του ακτινιδίου είναι υπεύθυνο για την προστατευτική αντιοξειδωτική ικανότητα που αυτό εκδηλώνει, αν και θεωρείται ότι αυτή η ικανότητα προστασίας και επιδιόρθωσης των βλαβών δεν οφείλεται μόνο στα ευρέως συστατικά του ακτινιδίου, όπως η βιταμίνη C και το β-καροτένιο. Το ακτινίδιο περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών τα οποία επίσης μπορούν να εκδηλώνουν αντιοξειδωτική δραστηριότητα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών αποδεικνύει και ενισχύει τις προστατευτικές ιδιότητες του ακτινιδίου. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των ακτινιδίων ή των εσπεριδοειδών που τα παιδιά κατανάλωναν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, δύσπνοια ή βήχα τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στις αντιοξειδωτικές προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να ασκούν τα συστατικά του ακτινιδίου και των άλλων εσπεριδοειδών.
Έτσι για να μαθαίνουμε και κάποιες πληροφορίες, το ακτινίδιο αποτελεί ένα που προέρχεται από την Κίνα, το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Ζηλανδία τον 20ο αιώνα όπου και άρχισε να καλλιεργείται μαζικά κάποιες δεκαετίες αργότερα. Σήμερα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή, η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αποτελούν τους κυριότερους παραγωγούς του ακτινιδίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
- See more at: http://www.ilovestyle.com/article/14436/aktinidio-prostateyei-dna-mas#sthash.o15Jd3ji.dpuf