5 παράξενες εξωτικές «λιχουδιές». Τολμάτε να τις δοκιμάσετε;
Για τον καθένα από εμάς, ταξίδι σημαίνει γνωριμία με τόπους και παραδόσεις. Για τους καλοφαγάδες σημαίνει και γνωριμία με την τοπική κουζίνα. Μέχρι που θα φτάνατε όμως, για να γνωρίσετε σε βάθος τις τοπικές σπεσιαλιτέ; Παραθέτουμε παρακάτω 5 εξωτικά πιάτα που θα τεστάρουν τις αντοχές σας...
Sea cucumber - ΚίναΣτην Κίνα είναι πολύ πιθανό να συναντήσει κανείς στα εστιατόρια με θαλασσινά, το αγγούρι της θάλασσας (sea cucumber), ένα θαλασσινό ζώο σε σχήμα λουκάνικου. Μπορείτε να το βρείτε ακόμη αποξηραμένο σε σουπερ μάρκετ. Εφόσον ενυδατωθεί πρώτα μετά από 12 ώρες μέσα στο νερό και σιγομαγειρευτεί, συνοδεύει συνήθως λαχανικά ή ρύζι.
Στη Λατινική Αμερική, ένα από τα παραδοσιακά ποτά των Ίνκας είναι το ποτό chicha, το οποίο έχει υποστεί ζύμωση και τα βασικά συστατικά του είναι το καλαμπόκι και η cassava (είδος ρίζας). Ωστόσο σύμφωνα με την λατινική παράδοση, η ζύμωση που πρέπει να υποστεί το ποτό, πρέπει να γίνει… στο στόμα γυναικών της φυλής των Ίνκας μέσω του σάλιου(!). Το χαρακτηριστικό που «ξεκλειδώνει» τη χαρακτηριστική γεύση του συγκεκριμένου ποτού, είναι τα άμυλα που διασπώνται στο στόμα και αποκτούν μια ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.
Σε ορισμένα chicha χρησιμοποιείται το ανθρώπινο σάλιο ως καταλύτης για να γίνει η ζύμωση στα συστατικά, ενώ κάποια άλλα απλά ζεσταίνονται και αμέσως μετά καταψύχονται. Βέβαια, οι γεύσεις διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο που έχει γίνει η ζύμωση, αλλά και με το πόσο φρέσκο είναι το Chicha. Παρόλα αυτά η γεύση του ποτού είναι κατά κανόνα αρκετά γλυκιά.
Aκρίδες chapulines - Μεξικό
Cuy - Περού
Kάμπιες witchetty - Αυστραλία
<< Αρχική σελίδα