Κοτόπουλο με πράσινες ελιές
Συνδυασμός κοτόπουλο και ελιές
Υλικά:
- Κοτόπουλο - 1 τεμαχισμένο σε μερίδες
- Ελιές πράσινες - 1 μεγάλη κούπα (μεγάλες χωρίς κουκούτσι)
- Κρεμμυδάκια φρέσκα - 4
- Σκόρδο - 2 σκελίδες
- Μαϊντανό - 1 φλυντζάνι τσαγιού
- Ελαιόλαδο -
- Αλάτι - πιπέρι -
- Ούζο - 1 σφηνάκι
Οδηγίες:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και
το τεμαχίζουμε σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα το ροδοκοκκινίζουμε με λίγο
ελαιόλαδο και το σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια , το
σκόρδο,το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.Βάζουμε και τις ελιές, 1/2 κούπα
ελαιόλαδο και περίπου 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 45
λεπτά.
<< Αρχική σελίδα