Τας κεμπάπ
Ένα μυρωδάτο φαγητό με θαύμα γεύση!
Υλικά:
- Μοσχάρι - 1 κιλό
- Κρεμμύδια - 1/2 κιλό
- Ελαιόλαδο - 200 γρ.
- Ντομάτες - 4-5 τεμ.
- Κρασί γλυκό - 1 ποτήρι του νερού
- Κρεμμύδι - 1 τεμ. στο οποίο έχουμε βάλει γαρύφαλλα σε όλη την επιφάνεια του
- Πιπέρι - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Μπαχάρι - 4 κόκκους
- Αλάτι -
- Νερό - 3 ποτήρια
Οδηγίες:
Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το
ελαιόλαδο να κάψει, κόβουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και
τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν. Προσθέτουμε το κρέας κομμένο
σε μικρά κομματάκια,το αλάτι-πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Πλένουμε
τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στην
συνέχεια προσθέτουμε το μπαχάρι , το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το νερό
και τα αφήνουμε να βράσουν. Πρέπει το φαγητό να μείνει με την σάλτσα
του. Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα και σερβίρουμε με πατάτες ή
με πουρέ ή με ρύζι.
<< Αρχική σελίδα