Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πάβλοβα με φράουλες

Υλικά:

  • 30 μαρέγκες από το ζαχαροπλαστείο
  • 2 κρέμες γάλακτος των 500γρ. με 35% λιπαρά
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 φλ. έτοιμες μάντολες (αμύγδαλα καραμελωμένα) κομμένες σε κομματάκια
  • 500 γρ. φράουλες
Εκτέλεση:
  1. Πλένετε καλά τις φράουλες, κόβετε το κοτσανάκι και τις αφήνετε να στραγγίξουν πολύ καλά. Τις τεμαχίζετε σε 2 κομμάτια ή σε 4.
  2. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε άγλυκη σαντιγί μαζί με τις 2 βανίλιες.
  3. Βάλτε στο πάτο τις μισές μαρέγκες, από πάνω τη μισή σαντιγί, διάσπαρτα αμύγδαλα καραμελωμένα, τις μισές φράουλες και ξανά 2η στρώση μαρέγκες, ξανά σαντιγί και τελειώστε με αμύγδαλα και φράουλες.
  4. Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες και απολαύστε το.

BeU.com.cy