Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κρύα σούπα με αγγούρι

Εύκολη και δροσερή η σούπα με αγγούρι


Υλικά για 3 άτομα
2 κανονικά αγγούρια
1 κεσεδάκι απλό γιαούρτι
1 σκ.σκόρδο λυωμένη
200 ml γάλα φρέσκο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 κλαδάκια φρέσκος δυόσμος
4 κ.σ. λεμόνι
αλάτι, λευκό πιπέρι

Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα αγγούρια και αφαιρούμε τους σπόρους, αν υπάρχουν. Αν οι σπόροι είναι πολλοί, μπορεί να χρειαστούμε και άλλο  αγγούρι. Βάζουμε στο μπλέντερ αγγούρι, σκόρδο, το λεμόνι, το δυόσμο (κρατάμε μερικά φυλλαράκια για το γαρνίρισμα) και το γάλα και πολτοποιούμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρισμα. Τη σερβίρουμε σε μεγάλα μπολ ή σε κοντά και φαρδιά ποτήρια.

Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία είναι αναγκαία για να εκφράσουν το δυναμικό τους αυτές οι παρασκευές -ορισμένοι τις σερβίρουν και με δυο-τρία παγάκια!


 athinorama.gr/fytokomia.gr