Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Σταφύλι: γλυκό του κουταλιού

Το σταφύλι γλυκό κουταλιού, είναι πολύ εύκολο, νόστιμο, απλό και οικονομικό στην παρασκευή του.

Προετοιμασία: 10 λεπτά και μερικές ώρες αναμονή. Μαγείρεμα: 30 λεπτά. Σύνολο: 40 λεπτά και μερικές ώρες αναμονή. Συνταγή για: 2 βάζα των 700 ml περίπου

Υλικά συνταγής:
-Χωρίς κουκούτσια σταφύλια: 1 κιλό (πχ. σουλτανίνα)
-Ζάχαρη: 1 κιλό
-Νερό: 2 κούπες
-Χυμό λεμονιού: 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:
1. Πλένετε τα σταφύλια και μαδάτε τις ρόγες από το τσαμπί.
2. Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα βράζετε για 4 λεπτά. Προσθέτετε το σταφύλι και το βράζετε κι αυτό άλλα 10 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να ξεκουραστεί για μερικές ώρες (4 - 6).
3. Ξαναβράζετε το γλυκό, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και κατεβάζετε από την φωτιά.
4. Ενώ είναι ακόμη πολύ ζεστό το γλυκό, το φυλάτε σε αποστειρωμένα βάζα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


radicio.com/ fytokomia.gr