Κέικ αλμυρό με μετσοβόνε και λιαστές ντομάτες
Πολύ
νόστιμο, για όλες τις ώρες το αλμυρό κέικ με μετσοβόνε και λιαστές
ντομάτες. Επειδή γίνεται εύκολα και γρήγορα, τρώγεται και κρύο και
μεταφέρεται άφοβα, έχει σταθερή θέση στο καλάθι του πικνίκ.
Υλικά:
-200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-150 γρ. λιαστές ντομάτες
-150 γρ. μετσοβόνε* (ή άλλο καπνιστό τυρί)
-60 γρ. προσιούτο** σε φέτες
-3 αυγά
-100 ml γάλα
-100 ml ελαιόλαδο
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
-Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε και το προσιούτο και τρίβουμε το τυρί στο χοντρό τρίφτη.
-Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ενσωματώνουμε τα αυγά, τις
-Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε και το προσιούτο και τρίβουμε το τυρί στο χοντρό τρίφτη.
-Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ενσωματώνουμε τα αυγά, τις
λιαστές ντομάτες, το τυρί και το
προσιούτο. Δουλεύουμε το μίγμα με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει λείο και
ομοιογενές και προσθέτουμε, αν είναι πολύ σφιχτό, λίγο γάλα ακόμη. Το
αδειάζουμε με μικρή παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ, στρωμένη με
αντικολλητικό χαρτί.
-Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 40΄-45΄. Το ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 80 γρ. μετσοβόνε και 70 γρ. ημίσκληρο τυρί.
** Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το προσιούτο με καπνιστό μπέικον.
-Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 40΄-45΄. Το ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 80 γρ. μετσοβόνε και 70 γρ. ημίσκληρο τυρί.
** Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το προσιούτο με καπνιστό μπέικον.
cooking-helena/fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα